Nepečený šlehačkový řez s ovocem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na ten nejlepší letní dezert, vyzkoušejte tyto nepečené šlehačkové řezy s ovocem. Jsou velmi snadné a jejich příprava vám zabere jen několik málo minut.
Ingredience
Do mísy nalijte slazenou smetanu ke šlehání, přidejte do ní mascarpone a vyšlehejte ji do tuhého krému.
Do krému přidejte jahody nakrájené na drobné kostičky a velmi pečlivě je vmíchejte. Poté do jiné mísy nalijte mléko.
Sušenky namočte do mléka a dno formy o velikosti 30×20 jimi vyložte. Poté po celé ploše rozetřete šlehačkový krém.
Na šlehačkový krém vyskládejte ještě jednu vrstvu sušenek namočených v mléce. Řez přendejte do lednice a nechte ho odpočinout alespoň 6 hodin.
Přes podáváním řez posypte moučkovým cukrem, následně ho krájejte a můžete servírovat. Jako ozdobu můžete použít čerstvé jahody.
Tip: Kromě jahod můžete použít i jiné oblíbené ovoce, jako je například mango, maliny, ananas, rybíz, ostružiny, borůvky nebo broskve.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videorecept krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba