Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Melounová zmrzlina se smetanou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Melounová zmrzlina se smetanou - postup přípravy

Máte-li doma ponorný mixér, využijte ho k jednoduché přípravě melounové zmrzliny, která je osvěžující a úžasně lahodná. K výrobě budete potřebovat jen 3 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meloun nakrájejte na měsíčky a odstraňte z nich slupku pomocí nože. Měsíčky poté nakrájejte na kousky o šířce přibližně 2 cm a vložte je do mísy, kde je ponorným mixérem rozmixujte do hladka. 

2. KROK

V jiné míse vyšlehejte smetanu a za stálého šlehání do ní přisypte cukr. Do směsi vešlehejte rozmixovaný meloun a vše přelijte do nádoby, ve které budete mrazit zmrzlinu.

3. KROK

Nádobu s tekutinou vložte do mrazáku na 3–4 hodiny a poté můžete ihned servírovat. 

Tip: Melounovou zmrzlinu můžete ozdobit lístky čerstvé máty a kousky ovoce, jako jsou například borůvky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů