Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Knedlíky s vajíčkem a anglickou slaninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Knedlíky s vajíčkem a anglickou slaninou - postup přípravy

Knedlíky s vajíčkem jsou velmi jednoduchý, výživný a chutný pokrm, na jehož přípravu snadno zužitkujete také zbytky z lednice. Inspirujte se oblíbeným receptem paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Knedlíky nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a, pokud chcete, anglickou slaninu na tenké proužky.

2. KROK

V pánvi nechte rozehřát kousek sádla, opečte na něm cibuli a slaninu dorůžova a přihoďte pokrájené knedlíky. Nechte je opéct ze všech stran dozlatova. Osolte je a opepřete a zalijte je rozkvedlanými vejci.

3. KROK

Vejce s ostatními surovinami důkladně míchejte. Vejce by se měla srazit, ale měla by zároveň zůstat vláčná, a ne vysušená. Hned poté je sejměte ze sporáku, rozdělte je na talíře, posypejte je nadrobno nasekanou pažitkou a ihned podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů