Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vanilková pasta do polev a krémů

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vanilková pasta do polev a krémů - postup přípravy

Roční zásobu vanilkové pasty si vyrobíte jednoduše i bez alkoholu. Pasta je ideální jako náplň do koláčů či sušenek, ale také do polev, krémů, smoothie či mléčných koktejlů, bude také skvělým jedlým dárkem k různým příležitostem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Vanilkové lusky překrájejte na větší kousky. Vložte je do nádoby kuchyňského mixéru a zasypte polovinou množství cukru.

2. KROK

Mixujte po dobu několika minut, dokud nevznikne jemný prášek. Ten přesejte do hrnce se silným dnem.

3. KROK

Druhou polovinu cukru také semelte v kuchyňském mixéru na jemný prášek. Poté jej přisypte do hrnce.

4. KROK

Vše zalijte vodou, přidejte citronovou šťávu a na mírném plameni přiveďte k varu. Za postupného míchání rozpouštějte cukr.

Tip: Citronovou šťávu můžete nahradit asi 1/8 lžičky kyseliny citronové.

5. KROK

Na mírném plameni vařte asi 10 minut. Svařený sirup přelijte do čistých sklenic, nechte vychladnout a následně uzavřete sterilním víčkem.

6. KROK

Tip: Může se stát, že vanilkový extrakt po nějaké době krystalizuje (stejně jako med). Poté pastu jednoduše ohřejte ve vodní lázni a znovu důkladně promíchejte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Selmas Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů