Obalované tvarohové kuličky s čokoládou - postup přípravy
Pokud preferujete nepečené cukroví, máme pro vás skvělý recept na velmi chutné čokoládové kuličky. Můžete je obalit v různých směsích, díky čemuž získají rozdílnou chuť i vzhled.
Ingredience
Do mixéru dejte banán, kakao, tvaroh, sušené švestky a moučkový cukr. Pokud chcete, můžete pro lepší chuť přidat špetku soli a vanilkový cukr. Vše rozmixujte na hladkou směs a dejte ji do mísy. Přisypejte k ní asi 100 gramů strouhaného sušeného kokosu. Jde o to směs zahustit, proto ho dejte podle potřeby, aby byla dostatečně hutná.
Ve vodní lázni, na kamnech nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte čokoládu. Můžete použít libovolnou podle vaší chuti. Nalijte jí do směsi a promíchejte. Poté ji dejte minimálně na půl hodiny ztuhnout do lednice.
Připravte si směsi na obalování. Může jít o kokos, sekané ořechy, čokoládové sypání nebo třeba sezamová semínka, záleží na vaší fantazii a preferencích. Z hmoty udělejte kuličky podle vaší preferované velikosti, obalte je ve směsi, vyskládejte na talíř a můžete podávat.