Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké rohlíčky s jablečnou náplní

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké rohlíčky s jablečnou náplní - postup přípravy

Vynikající rohlíčky z křehkého těsta si můžete doma připravit ke kávě. Pokud použijete postup přípravy jablečné náplně podle receptu Dagmar Kazdové, neměla by z nich ani vytékat.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejprve si připravte náplň na rohlíčky. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Potom je dejte na pánev, přidejte cukr, skořici a nerozpuštěné máslo. Pokud máte jablka hodně sladká, může být cukru i méně, záleží na vaší chuti. Následně směs za občasného míchání duste, dokud se neodpaří veškerá šťáva. Nakonec přidejte med a nechte ji vychladnout.

2. KROK

V zadělávací míse metličkou nebo šlehačem vyšlehejte cukr, sůl, vanilkové aroma, vejce a mléko, dokud nezískáte hezkou pěnu. Pak do směsi přidejte rozpuštěné máslo a přes síto prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Promíchejte a zpracovávejte tak dlouho, dokud těsto nebude krásně hladké.

3. KROK

Vyklopte těsto na vál, pokud se lepí, můžete mírně pomoučnit. Rozdělte ho na dva stejné díly a z každého vyválejte placku kruhového tvaru. Tu pak rádýlkem, případně kolečkem na pizzu rozdělte na osm částí stejně, jako byste krájeli pizzu. Do každého trojúhelníku ještě udělejte tři zářezy, ale ne až zcela ke krajům.

4. KROK

Na spodní širší část trojúhelníku dejte trochu náplně a pak vše srolujte směrem ke špičce. Kromě jablek by šel určitě použít mák, ořechová náplň nebo ne příliš řídký tvaroh. Rohlíčky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte je dorůžova. Po vychladnutí je posypejte moučkovým cukrem a servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů