Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Minilangošky s kečupem a sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Minilangošky s kečupem a sýrem - postup přípravy

Tradičního langoše koupíte snad v každém stánku s rychlým občerstvením, podle receptu paní Hany Petrášové však jejich přípravu zvládnete i doma. Minilangošky navíc díky jejich velikosti ocení i nejmenší strávníci.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Začněte přípravou kvásku. Do teplého mléka rozdrobte kostku droždí, přidejte lžíci cukru a mouky. Kvásek nechte vzejít na teplém místě.

2. KROK

Prosátou mouku promíchejte ve větší míse se sodou a solí. Uprostřed utvořte důlek a vlijte do něj vzešlý kvásek. Pomocí vařečky vypracujte hladké a pružné těsto.

3. KROK

Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Kynutí trvá zhruba hodinu, během této doby by se měl objem těsta zdvojnásobit.

4. KROK

Z vykynutého těsta tvořte placky požadované velikosti. Dbejte na to, aby placky byly stejně silné, při smažení se tak budou propékat rovnoměrně.

5. KROK

Placky smažte ve vrstvě rozpáleného oleje do zlatova z obou stran. trvá to zhruba 2–3 minuty. Po upečení pokládejte langošky na papírové utěrky, které odsají přebytečný olej.

6. KROK

Před podáváním usmažené langošky potírejte prolisovaným česnekem, kečupem a posypte nastrouhaným sýrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů