Obrácený koláč s broskvemi a karamelem - postup přípravy
Pokud toužíte své hosty ohromit, naservírujte jim luxusně vypadající obrácený koláč s broskvemi a karamelem. Má jedinečnou chuť a připravíte ho velmi jednoduše.
Základ
Těsto
Na posypání
Broskve očistěte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky, kterými vyložte dno formy na pečení.
Tip: Formu předem vymažte trochou másla, aby se z ní dezert snadno vyndával.
Do rendlíku nasypte cukr, který nechte zkaramelizovat. Do karamelu vmíchejte máslo a po jeho rozpuštění také vodu.
Poznámka: Po přilití vody se může karamel srazit. Zahřívejte ho dál, znovu se rozpustí.
Po dalších 3 minutách vaření do směsi vmíchejte kukuřičný škrob, rozpuštěný v 30 ml vody a po minutě směsi polijte broskve ve formě.
Pokračujte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem. Přidejte slunečnicový olej s jogurtem a citronovou kůrou.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Ze vzniklého těsta vytvořte kruhový plát o tloušťce 0,4 cm, kterým zakryjte broskvový základ dezertu. Okraje plátu poté zastrčte dovnitř tak, aby nepřesahovaly přes formu.
Obrácený koláč pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 30–35 minut. Po upečení ho nechte 20 minut odpočívat a poté ho vyklopte na servírovací talíř a servírujte ho posypaný mletým kokosem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba