Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obrácený koláč s broskvemi a karamelem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Obrácený koláč s broskvemi a karamelem - postup přípravy

Pokud toužíte své hosty ohromit, naservírujte jim luxusně vypadající obrácený koláč s broskvemi a karamelem. Má jedinečnou chuť a připravíte ho velmi jednoduše.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Broskve očistěte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky, kterými vyložte dno formy na pečení. 

Tip: Formu předem vymažte trochou másla, aby se z ní dezert snadno vyndával.

2. KROK

Do rendlíku nasypte cukr, který nechte zkaramelizovat. Do karamelu vmíchejte máslo a po jeho rozpuštění také vodu. 

Poznámka: Po přilití vody se může karamel srazit. Zahřívejte ho dál, znovu se rozpustí.

3. KROK

Po dalších 3 minutách vaření do směsi vmíchejte kukuřičný škrob, rozpuštěný v 30 ml vody a po minutě směsi polijte broskve ve formě.

4. KROK

Pokračujte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem. Přidejte slunečnicový olej s jogurtem a citronovou kůrou. 

5. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

6. KROK

Ze vzniklého těsta vytvořte kruhový plát o tloušťce 0,4 cm, kterým zakryjte broskvový základ dezertu. Okraje plátu poté zastrčte dovnitř tak, aby nepřesahovaly přes formu. 

7. KROK

Obrácený koláč pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 30–35 minut. Po upečení ho nechte 20 minut odpočívat a poté ho vyklopte na servírovací talíř a servírujte ho posypaný mletým kokosem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů