Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké taštičky plněné kuřecím masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Křehké taštičky plněné kuřecím masem - postup přípravy

Pokud hledáte originální pokrm z kuřecího masa, vyzkoušejte tyto křehké plněné taštičky. Servírovat je můžete jako předkrm, svačinku nebo hlavní chod.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte do ní sůl, kypřicí prášek do pečiva a máslo. Poté vytvořte jemnou drobenku.

2. KROK

Do drobenky přidejte zakysanou smetanu, vejce a ze směsi vypracujte hladké a nelepivé těsto. Zabalte ho a uložte ho na 30 minut do lednice.

3. KROK

Kuřecí prso, bramboru, cibuli a rajče nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulku na kolečka. Poté vše přendejte do mísy.

4. KROK

Kuřecí směs osolte, opepřete, přidejte do ní mletou sušenou papriku a poté vše velmi pečlivě promíchejte.

5. KROK

Těsto přendejte na pomoučený vál a následně ho rozválejte do obdélníku. Šířka těsta by měla být přibližně 5–6 mm.

6. KROK

Z těsta vyřízněte 6 obdélníků o velikosti 23×11 cm. Poté 3 obdélníky potřete dle chuti kečupem, do jejich středu rozprostřete kuřecí směs a tu posypte sýrem.

7. KROK

Zbylé 3 obdélníky pomocí rádýlka uvnitř těsta prořízněte a poté překřížením vzniklých pruhů vytvořte mřížkování.

8. KROK

Těsto s mřížkováním poté přendejte na těsto s náplní a po okrajích je spojte lehkých přitlačím. Následně okraje pomocí prstů srolujte směrem k náplni.

9. KROK

Tímto způsobem pokračujte i u zbylých 2 taštiček. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

10. KROK

Taštičky potřete vejcem, vložte je do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je po dobu 30–35 minut.

11. KROK

Upečené taštičky vyjměte z trouby a můžete je ihned servírovat. Podávat je můžete samotné nebo lehkým salátem.

12. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

13. KROK

Videopostup krok za krokem

14. KROK

Zdroj receptu: OSHPAZ KELIN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů