Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obří sušenka s několika druhy sladkostí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Obří sušenka s několika druhy sladkostí - postup přípravy

Upečte si sušenku v obří velikosti, a navíc posypanou různými sladkostmi – lentilkami, brusinkami, nalámanou čokoládou… Každý si v ní najde ten svůj oblíbený kousek.

Ingredience pro:
6 porcí

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejprve změklé máslo vyšlehejte s hnědým cukrem do krémové konzistence. Použijte šlehač nebo kuchyňský robot. Přidejte vejce, sůl a vanilkový extrakt. Vše dobře, ale zlehka promíchejte. Poté do směsi přidejte prášek do pečiva a míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hladké a homogenní těsto, které se nelepí a má světle žlutou barvu. Těsto zabalte do potravinářské folie a vložte asi na patnáct minut do lednice, aby mírně ztuhlo a lépe se tvarovalo.

2. KROK

Poté ho z lednice vyndejte, vybalte z folie a rozválejte na plechu vyloženém pečicím papírem. Snažte se dát výsledné placce kruhovitý tvar. K tomu si můžete pomoci například dortovou formou, uvnitř které těsto prsty vymačkáte do požadovaného tvaru.

3. KROK

Na rovnoměrně vyválené těsto úhledně naaranžujte různé sladkosti, cukrovinky a ozdoby. Můžete například naznačit rozdělení na šest nebo osm stejných dílků a na každý z nich vyskládat jiné dobroty. Použijte, co máte po ruce a co vám chutná, například mandle, lentilky, lískové ořechy, plátky kokosu nebo napůl přelomené Oreo sušenky.

4. KROK

Výslednou maxi sušenku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi patnácti minut. Opatrně vyjměte z trouby. Pokud jste použili dortovou formu, můžete ji nyní opatrně sejmout. Pak znovu dopékejte při stejné teplotě dalších pět minut. Vyndejte a nechte sušenku úplně vychladnout, než ji rozkrájíte. Tato sušenka se skvěle hodí na různé oslavy a party.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů