Recept na domácí „indiánky“ se šlehačkou, které vám připomenou dětství

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Recept na domácí „indiánky“ se šlehačkou, které vám připomenou dětství - postup přípravy

Pamatujete si na sladké indiánky? Dnes už se příliš nevidí, ale před lety se jednalo o velmi oblíbený dezert, který jsme všichni milovali. Skvělou zprávou je, že si tento klasický český dezert můžete připravit i v pohodlí vlastní kuchyně. Recept je velmi jednoduchý, nenáročný, úžasně jemný a chutný. Vyzkoušejte je a kupované si již v cukrárně nikdy nedáte!

Nejdříve vyšlehejte bílky. Přidejte cukr a míchejte, dokud nebude pevný. Poté přidejte žloutky a vanilkovou esenci.




Znovu míchejte, dokud žloutky nebudou zapracovány. Přidejte mouku a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a z těsta vytvořte menší kolečka a nechte mezi nimi mezery.

Pečte na 180 stupňů 20 minut. Z vody a cukru připravte sirup. Nechte ho vychladnout a upečené těsto do něj rychle ponořte, jedno po druhé a dejte na talíř.

Šlehačku nebo sladkou smetanu smíchejte s pomerančovou esencí a míchejte, dokud neztuhne. Dejte ji do cukrářského sáčku a naneste ji na připravené koláčky z těsta.

Dejte ji ovšem pouze na polovinu z nich. Druhé poloviny dejte na krém a lehce přitlačte. Čokoládu, šlehačku a máslo dejte do misky ve vodní lázni. Nechte rozpustit, promíchejte a lžící naneste na každého indiánka.

Na vršek můžete dát zbylý krém a posypat ho např. čokoládovou posypkou.

Dobrou chuť.

Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 303 hlasů
Nahlásit chybu
70 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt