Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na domácí „indiánky“ se šlehačkou, které vám připomenou dětství

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Recept na domácí „indiánky“ se šlehačkou, které vám připomenou dětství - postup přípravy

Pamatujete si na sladké indiánky? Dnes už se příliš nevidí, ale před lety se jednalo o velmi oblíbený dezert, který jsme všichni milovali. Skvělou zprávou je, že si tento klasický český dezert můžete připravit i v pohodlí vlastní kuchyně. Recept je velmi jednoduchý, nenáročný, úžasně jemný a chutný. Vyzkoušejte je a kupované si již v cukrárně nikdy nedáte!

Ingredience pro:
25 porcí

Těsto

Krém

Sirup

Glazura

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdříve vyšlehejte bílky. Přidejte cukr a míchejte, dokud nebude pevný. Poté přidejte žloutky a vanilkovou esenci.




Znovu míchejte, dokud žloutky nebudou zapracovány. Přidejte mouku a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a z těsta vytvořte menší kolečka a nechte mezi nimi mezery.

Pečte na 180 stupňů 20 minut. Z vody a cukru připravte sirup. Nechte ho vychladnout a upečené těsto do něj rychle ponořte, jedno po druhé a dejte na talíř.

Šlehačku nebo sladkou smetanu smíchejte s pomerančovou esencí a míchejte, dokud neztuhne. Dejte ji do cukrářského sáčku a naneste ji na připravené koláčky z těsta.

Dejte ji ovšem pouze na polovinu z nich. Druhé poloviny dejte na krém a lehce přitlačte. Čokoládu, šlehačku a máslo dejte do misky ve vodní lázni. Nechte rozpustit, promíchejte a lžící naneste na každého indiánka.

Na vršek můžete dát zbylý krém a posypat ho např. čokoládovou posypkou.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů