Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurková pomazánka s majonézou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Okurková pomazánka s majonézou - postup přípravy

Okurková pomazánka s majonézou je dokonalá snídaně, svačina, ale i večeře. Věnujte několik málo chvilek její přípravě a budete příjemně překvapení její lahodnosti.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Bagetu nakrájejte na zhruba dva centimetry silné plátky. Na pánvi nechte rozpustit máslo a osmažte na něm nakrájené plátky bagety. 

2. KROK

Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a orestujte ji na rozpáleném oleji. Orestovanou mrkev přendejte do menší misky a nechte odpočinout.  

3. KROK

Nakládané okurky nastrouhejte na hrubém struhadle a nechte je 5 až 10 minut odpočívat. Poté z nich rukama vymačkejte veškerou přebytečnou vodu. Následně je dejte na 3-5 minut restovat na suché pánvi a nakonec je přidejte do misky k mrkvi.  

4. KROK

K mrkvi a okurkám přidejte prolisovaný česnek a směs dobře promíchejte. Ochuťte ji pepřem, majonézou a znovu ji pečlivě promíchejte. Opečené plátky bagety potřete hotovou pomazánkou a můžete podávat.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů