Okurkový salát s mrkví na zimu - postup přípravy
Pokud máte přebytek okurek, můžete si do sklenic připravit okurkový salát s trochou strouhané mrkve. Jen se velmi krátce zavaří a vydrží třeba celou zimu.
Ingredience
Okurky nakrájejte na kolečka, dejte do nich sůl, zamíchejte a nechte je v přikryté míse hodinu odležet. Mezitím si nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a po hodině ji zamíchejte k okurkám.
Svařte vodu, ocet (v receptu je 10%, pokud máte jen 8%, dejte ho trochu více), cukr a olej. Nalijte lák do mísy se zeleninou a promíchejte.
Nyní máte 2 možnosti:
1. Nechte salát několik hodin odležet v lednici a poté podávejte.
2. Nebo jim naplňte sklenice a poté je nechte asi 5 minut zavařovat, aby se přichytila víčka a zelenina zůstala křupavá. Vychladlý salát posléze skladujte na temném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch