Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Trhané vepřové maso v hořčičné marinádě

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 600 minut

Trhané vepřové maso v hořčičné marinádě - postup přípravy

Rozmazlete své chuťové pohárky trhaným vepřovým masem, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, které se peče skoro samo. Je plné rozmanitých chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Marináda

Základ

Na podlití

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušený česnek a sušenou cibuli smíchejte s drceným kmínem, mletou uzenou paprikou, třtinovým cukrem a solí. Přidejte worcestrovou omáčku s hrubozrnnou hořčicí a směs rozemletého pepře a celého koriandru. 

2. KROK

Do směsi přidejte olej a důkladně ji promíchejte. Hotovou marinádou potřete celý povrch masa, které zakryjte potravinovou fólií a dejte na noc do lednice. 

3. KROK

Druhý den přendejte maso do zapékací mísy, vymazané olejem a podlijte ho jablečným moštem i jablečným octem. Maso následně zakryjte a pečte ho v předehřáté troubě na 90 °C po dobu 10 hodin.

4. KROK

Upečené maso natrhejte a servírujte ho s pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Trhané vepřové maso můžete doplnit volským okem a ozdobit mikrobylinkami.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů