Trhané vepřové maso v hořčičné marinádě - postup přípravy
Rozmazlete své chuťové pohárky trhaným vepřovým masem, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, které se peče skoro samo. Je plné rozmanitých chutí.
Marináda
Základ
Na podlití
Na vymazání
Sušený česnek a sušenou cibuli smíchejte s drceným kmínem, mletou uzenou paprikou, třtinovým cukrem a solí. Přidejte worcestrovou omáčku s hrubozrnnou hořčicí a směs rozemletého pepře a celého koriandru.
Do směsi přidejte olej a důkladně ji promíchejte. Hotovou marinádou potřete celý povrch masa, které zakryjte potravinovou fólií a dejte na noc do lednice.
Druhý den přendejte maso do zapékací mísy, vymazané olejem a podlijte ho jablečným moštem i jablečným octem. Maso následně zakryjte a pečte ho v předehřáté troubě na 90 °C po dobu 10 hodin.
Upečené maso natrhejte a servírujte ho s pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Trhané vepřové maso můžete doplnit volským okem a ozdobit mikrobylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty