Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šlehačkové cukroví

1,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Šlehačkové cukroví - postup přípravy

Jednoduché složení tohoto cukroví ho předurčuje k úspěchu, jeho chuť pak všechno jenom umocní. Vyzkoušejte geniální recept podle Andy vaří pro zdraví. A kdybyste pochybovali, cukr opravdu náleží jen na obalení. :-)

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku prosejte do mísy, přidejte na kousky pokrájené máslo a obojí prohněťte do drobenkové konzistence. Přilijte smetanu a vypracujte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

2. KROK

Z uleželého těsta vyválejte asi 3 mm silnou placku, z níž vykrajujte drobné tvary. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte péct při 180 °C, dokud jemně nezrůžoví.

3. KROK

Vanilkový cukr umelte v mlýnku na kávu na jemný prach, který smíchejte s klasickým moučkovým cukrem. Po upečení nechte sušenky mírně vychladnout a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkových cukrů.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů