Opilé palačinky se zmrzlinou a ovocem - postup přípravy
Palačinky mají nezastupitelné místo v jídelníčku každé rodiny. Tyto podle receptu od paní Jany Šulcové jsou ale jiné, přidaný rum jim dodá parádní šmrnc a čerstvé ovoce, zmrzlina a šlehačka zase charakter.
Ingredience na palačinky
Na ozdobení
V míse smíchejte vejce, vanilkový cukr, citrónovou kůru a rum do hladké konzistence. Přilijte ke směsi půl litru mléka a nakonec přisypávejte za stálého míchání hladkou mouku, dokud nezískáte husté, avšak stále tekuté těsto.
Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje, odebírejte trochu těsta, které rozlijte po celé ploše pánve do tenké vrstvičky a tu smažte po obou stranách dozlatova. Hotové palačinky vyskládejte na sebe do štosu a držte je v teple, dokud neusmažíte celou várku.
Osmažené a mírně zchladlé palačinky potřete džemem. Nakrájejte jahody, banán a mandarinky na malé kousky. Na polovinu palačinky dejte dva kopečky zmrzliny, posypejte je nakrájeným ovocem a přehněte přes ně druhou polovinu palačinky. Vršek ozdobte šlehačkou, posypejte kakaem, postříkejte čokoládovým či jahodovým topingem a posypejte několika borůvkami nebo jiným drobným ovocem.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.