Krkovice pečená v celku s medem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte křehké a šťavnaté maso s výraznou chutí, které můžete podávat ve všední den i na oslavách. Krkovici pečenou v celku zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Stroužky česneku nakrájejte na menší kousky a bobkový list natrhejte. Poté smíchejte hořčici se sójovou omáčkou, medem a pepřem.
Poznámka: Místo sójové omáčky můžete marinádu osolit dle vlastní chuti.
V mase vytvořte nožem několik otvorů, které naplňte česnekem a bobkovým listem, namočenými v připravené marinádě.
Celý povrch prošpikovaného masa pokryjte zbytkem marinády, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte marinovat 2–3 hodiny při pokojové teplotě.
Poznámka: Maso bude ještě lepší, pokud ho necháte marinovat 12–24 hodin. V takovém případě je ale nutné pokrm vložit do lednice.
Krkovici zabalte do alobalu, položte ji na plech a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté alobal otevřete, maso polijte výpekem a pečte ho ještě 10–20 minut, odkryté.
Poznámka: Použití alobalu zabrání spálení masa, ke kterému by mohlo dojít kvůli medu, který je součástí marinády. Maso bude také šťavnatější.
Krkovici pečenou v celku podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou vařené nebo americké brambory, hranolky či rýže.
Tip: Maso skvěle chutná také v kombinaci s grilovanou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee