Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krkovice pečená v celku s medem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Krkovice pečená v celku s medem - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte křehké a šťavnaté maso s výraznou chutí, které můžete podávat ve všední den i na oslavách. Krkovici pečenou v celku zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Stroužky česneku nakrájejte na menší kousky a bobkový list natrhejte. Poté smíchejte hořčici se sójovou omáčkou, medem a pepřem.

Poznámka: Místo sójové omáčky můžete marinádu osolit dle vlastní chuti.

2. KROK

V mase vytvořte nožem několik otvorů, které naplňte česnekem a bobkovým listem, namočenými v připravené marinádě. 

3. KROK

Celý povrch prošpikovaného masa pokryjte zbytkem marinády, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte marinovat 2–3 hodiny při pokojové teplotě. 

4. KROK

Poznámka: Maso bude ještě lepší, pokud ho necháte marinovat 12–24 hodin. V takovém případě je ale nutné pokrm vložit do lednice.

5. KROK

Krkovici zabalte do alobalu, položte ji na plech a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté alobal otevřete, maso polijte výpekem a pečte ho ještě 10–20 minut,   odkryté. 

6. KROK

Poznámka: Použití alobalu zabrání spálení masa, ke kterému by mohlo dojít kvůli medu, který je součástí marinády. Maso bude také šťavnatější.

7. KROK

Krkovici pečenou v celku podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou vařené nebo americké brambory, hranolky či rýže. 

Tip: Maso skvěle chutná také v kombinaci s grilovanou zeleninou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů