„Opilé“ třešně - postup přípravy
Našli jste v mrazáku zamrazené třešně z minulé sezóny a nevíte, co s nimi? Pak je jednoduše zužitkujte k přípravě takzvaných „opilých“ třešní. Tuto delikatesu si můžete dopřát jak samotnou, tak ji lze využít na ovocné polevy, kterými ozvláštníte své zákusky a koláče.
Ingredience
Nejprve si mražené třešně vyjměte z mrazáku a nechte je povolit.
K nakládání s alkoholem jsou vhodné proto, že obsahují více cukru a jsou chutnější. Nemusíte tedy dodávat velké množství toho krystalového.
Dále rozmrazené ovoce vložte do třílitrové sklenice, přelijte jej vodkou a přikryjte víčkem. Takto dejte nádobu na 50 dní do tmavého místa a nechte macerovat.
Po padesáti dnech přeceďte tekutinu ze sklenice přes sítko. Scezené ovoce však vložte zpět do nádoby, promíchejte s 200 gramy krystalového cukru a zalijte novou várkou vodky.
Opět překryjte víkem a nechte na tmavém místě dokvasit asi 30 dní. Po uplynutí této doby znovu šťávu přeceďte a promíchejte ji s tou původní. Můžete ji uchovat jako třešňový likér v lednici. „Opilé“ třešně jsou v tento okamžik připravené k podávání. Skladujte je rovněž v chladu, aby nezplesnivěly.
Skvěle se budou „opilé“ třešně hodit zejména k dochucení zmrzlinových pohárů (pouze pro dospělé). Připravit z nich můžete klidně i alkoholickou zmrzlinu. Stačí je jen rozmixovat a zamrazit. Případně lze smíchat se slazenou smetanou. Vkládat je ovšem můžete třeba i do piškotového těsta před pečením. Možností na upotřebení se nabízí tedy hned několik. Je to jen na vaší fantazii a chutích.