Dvoubarevný dort s tvarohem a jogurtem - postup přípravy
Inspirujte se receptem na dvoubarevný dort s tvarohem a jogurtem, který je nadýchaný a vláčný. Skvěle se hodí ke kávě a čaji, ve všední den i o slavnostech.
Tmavé těsto
Světlé těsto
Na vymazání
Vejce šlehejte s cukrem a špetkou soli 2–3 minuty. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní bílý jogurt.
Tip: Jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.
V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a ingredience vmíchejte do vaječné směsi, společně s kakaem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem a kakaem prosejte.
Přidejte olej a ingredience důkladně zamíchejte. V další míse vyšlehejte tvaroh s vejci, vanilkovým extraktem a cukrem. Do směsi vmíchejte krupici a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
Připravte si dortový ráfek, vymazaný máslem a vysypaný moukou. Nejprve do něj vlijte tmavé těsto, jehož střed pokryjte světlým těstem. Dvoubarevný dort následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–50 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Dort vyjměte z dortového ráfku a nechte ho vychladnout na chladící mřížce. Poté ho podávejte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckeres Gebäck