Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pizza hotová za 25 minut

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí pizza hotová za 25 minut - postup přípravy

Pizza je jedno z typických italských jídel a vychutnat si ji můžete i u nás. Většina lidí si nejspíš vychutná pizzu v restauraci nebo si ji nechá dovézt domů. Ne každý k tomu má příležitost. Mražená pizza není ideální variantou. Mnohem lepší bude, když zapojíte děti a uděláte si domácí pizzu u sebe doma.

Ingredience pro:
12 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si velkou mísu a plech, na kterém budete pizzu péct. Samozřejmostí je také příprava náplně, kterou máte nejraději. Použít můžete šunku, sýr (mozzarella), rajčata, olivy, klobásu a mnoho dalších ingrediencí, které jste na pizze již někdy měli. Anebo můžete experimentovat se zcela novými surovinami a chutěmi.

2. KROK

Droždí zasypte cukrem a můžete sledovat, jak se droždí pomalu rozpouští. Poté z něj umíchejte hladkou kaši. Kaši z rozpuštěného droždí smíchejte se zbytkem ingrediencí na těsto. Do velké mísy tedy vložte droždí, prosátou mouku, olej a mléko. Vše důkladně promíchejte a nechte odležet. Nemusí to být dlouho, stačí jen 10-15 minut.

3. KROK

Mezitím si můžete připravit všechny ingredience, které budete chtít rozložit na povrch pizzy. Nezapomeňte také ne rajčatovou omáčku. Použít můžete samozřejmě jen kečup nebo omáčku z konzervy, ale domácí bude chutnat mnohem lépe. Stačí nalít konzervu krájených rajčat do rendlíku, dochutit česnekem, solí, pepřem a bazalkou. Přiveďte k varu a nechte 20 minut bublat. Nezapomeňte průběžně míchat, aby se vám omáčka nepřipálila.

4. KROK

Připravené těsto rozválejte na velký plát (podle velikosti plechu) a položte ho na plech vymazaný olejem nebo vyložený pečicím papírem. Na těsto naneste připravenou omáčku a libovolnou náplň. Dobu pečení musíte odhadnout podle vlastní trouby. Těsto musí na okrajích trochu nabobtnat a musí být pevné a zlatavé. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů