Ořechové lodičky z kondenzovaného mléka - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům vánočního cukroví, které zaujme na první pohled, připravte si ořechové lodičky z kondenzovaného mléka. Jsou mírně křupavé a nemusíte je péct.
Těsto
K tvarování
Poleva
Zdobení
Na pánev vsypte vlašské ořechy, které zalijte kondenzovaným mlékem. Od bodu varu směs vařte 10–20 minut na mírném ohni do změknutí ořechů.
Tip: Pomocí vařečky ořechy v pánvi rozbijte na menší kousky.
Směs odstavte z tepla a nechte ji vychladnout. Rostlinným olejem pomažte talíř, na který odkládejte cukroví. To vytvoříte tak, že z vychladlého těsta vyválíte válečky o rozměrech cca 4×2 cm.
Ořechové lodičky následně obalte v rozpuštěné čokoládě a ozdobte je ořechy, obalenými v perleťové jedlé prachové barvě. Cukroví poté vložte na 1 hodinu do lednice.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut. Vánoční pochoutku servírujte v ozdobných papírových košíčcích.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: przepisy od gali