Litý koláč s ovocem a žmolenkou

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Litý koláč s ovocem a žmolenkou - postup přípravy

Jednoduchý litý koláč na plech s ovocem a sypaný žmolenkou podle receptu od paní Jaroslavy Slavíkové připravíte až neuvěřitelně snadno a rychle. Ke kávě se bude náramně hodit.
1. KROK

Polohrubou mouku nasypejte do mísy, přidejte cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva a všechny suché ingredience důkladně promíchejte. Ke směsi vyklepněte dvě vajíčka a přidejte 125 ml másla, které jste předem rozpustili v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Plech vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou a vlijte do něj připravené těsto. Navrch těsta vyrovnejte ovoce dle svého výběru, posypejte je žmolenkou a dejte péct na 170 °C asi 45 minut. Po dopečení koláč naporcujte, pocukrujte a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 219 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty