Litý koláč s ovocem a žmolenkou - postup přípravy
Jednoduchý litý koláč na plech s ovocem a sypaný žmolenkou podle receptu od paní Jaroslavy Slavíkové připravíte až neuvěřitelně snadno a rychle. Ke kávě se bude náramně hodit.Polohrubou mouku nasypejte do mísy, přidejte cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva a všechny suché ingredience důkladně promíchejte. Ke směsi vyklepněte dvě vajíčka a přidejte 125 ml másla, které jste předem rozpustili v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Vypracujte hladké těsto.
Plech vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou a vlijte do něj připravené těsto. Navrch těsta vyrovnejte ovoce dle svého výběru, posypejte je žmolenkou a dejte péct na 170 °C asi 45 minut. Po dopečení koláč naporcujte, pocukrujte a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.
