Francouzský vrstvený salát s cibulí - postup přípravy
Pokud jste ještě neochutnali francouzský vrstvený salát, teď máte jedinečnou příležitost. Perfektně hodí ke svačince, ale také jako osvěžující předkrm či příloha.
Základ
Cibulová marináda
Nadrobno nakrájenou cibuli smíchejte s cukrem, solí, octem a horkou vodou. Ingredience zamíchejte a cibuli nechte 40 minut marinovat.
Mezitím nakrájejte uzené maso na kostičky, oloupanou mrkev nastrouhejte najemno a vařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle.
Tip: Uzené maso můžete nahradit oblíbenou šunkou.
Najemno nastrouhejte také sýr a začněte s vrstvením. Cibuli slijte a rozprostřete ji na servírovací talíř. Pokryjte ji uzeným masem, na které aplikujte vrstvu majonézy.
Poznámka: Ingredience rozdělte na polovinu. Vrstvení budete opakovat.
Další vrstvu salátu vytvořte z vařených vajec, která také pokryjte majonézou a pokryjte je strouhaným sýrem. Na ten aplikujte majonézu, kterou zakryjte strouhanou mrkví.
Na zelenině vytvořte vrstvu ze strouhaného jablka, vrstvení všech ingrediencí ještě jednou opakujte a zakončete ho vrstvou sýra.
Poznámka: Před strouháním jablko oloupejte a odstraňte z něj jádřinec.
Francouzský vrstvený salát podávejte nakrájený na kousky. Můžete ho servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený.
Tip: Skvěle se hodí ke svačince, ale také jako předkrm nebo příloha k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.</em
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ještě chutnější!