Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzský vrstvený salát s cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Francouzský vrstvený salát s cibulí - postup přípravy

Pokud jste ještě neochutnali francouzský vrstvený salát, teď máte jedinečnou příležitost. Perfektně hodí ke svačince, ale také jako osvěžující předkrm či příloha.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Cibulová marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smíchejte s cukrem, solí, octem a horkou vodou. Ingredience zamíchejte a cibuli nechte 40 minut marinovat.

2. KROK

Mezitím nakrájejte uzené maso na kostičky, oloupanou mrkev nastrouhejte najemno a vařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle.

Tip: Uzené maso můžete nahradit oblíbenou šunkou.

3. KROK

Najemno nastrouhejte také sýr a začněte s vrstvením. Cibuli slijte a rozprostřete ji na servírovací talíř. Pokryjte ji uzeným masem, na které aplikujte vrstvu majonézy. 

Poznámka: Ingredience rozdělte na polovinu. Vrstvení budete opakovat.

4. KROK

Další vrstvu salátu vytvořte z vařených vajec, která také pokryjte majonézou a pokryjte je strouhaným sýrem. Na ten aplikujte majonézu, kterou zakryjte strouhanou mrkví. 

5. KROK

Na zelenině vytvořte vrstvu ze strouhaného jablka, vrstvení všech ingrediencí ještě jednou opakujte a zakončete ho vrstvou sýra.

Poznámka: Před strouháním jablko oloupejte a odstraňte z něj jádřinec.

6. KROK

Francouzský vrstvený salát podávejte nakrájený na kousky. Můžete ho servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený.

Tip: Skvěle se hodí ke svačince, ale také jako předkrm nebo příloha k masu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.</em

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ještě chutnější!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů