Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovocný dort s krémem z broskvového džusu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Ovocný dort s krémem z broskvového džusu - postup přípravy

Pokud chystáte nějakou důležitou oslavu či sešlost s přáteli, je to vcelku vhodná příležitost pro upečení chutného dortu, který zachutná všem vašim blízkým. Kombinaci sladké chuti s ovocným nádechem prostě nic nepřekoná.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a prosejte do nich opatrně mouku, promíchejte. Mezitím vyšlehejte bílky se špetkou soli. Žloutky smíchané s moukou následně oparně promíchejte s bílky a vzniklé těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby na 170 stupňů péct na 30 až 40 minut (pravidelně kontrolujte).

2. KROK

Jakmile piškot vychladne, nalijte do hrnce nalijte broskvový džus, přisypejte vanilkový pudink a směs přiveďte za stálého míchání k varu. Nebojte se ji během přípravy ochutnat a případně přidat trochu cukru podle vašich preferencí. Vařte, dokud směs nezhoustne. Poté ji nalijte na korpus. Jakmile vychladne, vyšlehejte smetanu a výslednou šlehačku rozprostřete na krém. Následně už jen položte sušenky na ozdobu a nechejte v lednici zatuhnout alespoň na hodinu. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů