Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená krkovička s cibulí a pikantní marinádou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečená krkovička s cibulí a pikantní marinádou - postup přípravy

Krkovička je úžasně jemné maso, které je šťavnaté a zaslouží si to nejlepší dochucení. To mu můžete dodat díky tomuto receptu na pečenou krkovičku, jakou jste doposud nejedli. Potěšte své chuťové pohárky a vyzkoušejte tento jednoduchý postup na přípravu.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na 6 plátků, které následně vložte do zapékací mísy. Maso osolte, opepřete a odložte bokem. 

Tip: Aby se vám krkovička po upečení z mísy lépe vyndávala, vymažte mísu trochou tuku.

2. KROK

Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Stejný postup opakujte také u bílé cibule. Cibuli vložte do mísy a nakrájejte nadrobno oloupaný česnek, který k cibuli přidejte. Do směsi vmíchejte švestkový džem, přilijte olej a ostrý kečup. Přisypte také vegetu a vše důkladně zamíchejte. 

3. KROK

Připravenou marinádou pokryjte maso v míse a rovnoměrně ji rozetřete. Takto připravené maso vložte do předehřáté trouby a pečte jej na 180 °C po dobu 50–60 minut, dokud nezměkne.

4. KROK

Tip: Po upečení můžete pečenou krkovičku ihned servírovat s oblíbenou přílohou, jako jsou například americké brambory.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Karol Gotuje

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů