Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené hlávkové zelí s masovou náplní

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 105 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Pečené hlávkové zelí s masovou náplní - postup přípravy

Dopřejte si zdravý a chutný oběd v podobě zapečeného hlávkového zelí s mletým masem a hromadou zeleniny! Doplníte tak i celou řadu potřebných vitamínů. Pokrm zvládne připravit i začátečník. Není na tom nic složitého.

Ingredience pro:
8 porcí

Základ

Zeleninová omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte přípravou masové náplně. V míse si promíchejte mleté maso spolu s vejci, jemně nasekanou červenou cibulí, pepřem, solí a muškátovým oříškem.




Také přidejte loupané, omyté a na kousky pokrájené brambory. Vše pečlivě propojte v homogenní směs. Nyní si k ruce vezměte hlávkové zelí a odstraňte ostrým nožem košťál a také vnitřní část.

Plnění zelí a jeho zapékání v troubě

Vydlabané hlávkové zelí následně naplňte až po okraj masovou směsí s bramborami, zeleninu umístěte do zapékací misky, případně podlijte trochou vody a dejte péct do předehřáté trouby na čtvrt hodiny při 200 stupních Celsia.

Příprava zeleninové omáčky a dokončování pokrmu

Dále si očistěte mrkev, celer, pórek, červenou cibuli a vše pokrájejte na středně velké kousky. Ty pak restujte na velké pánvi s trochou slunečnicového oleje. Až bude zelenina opečená, přidejte k ní rajčatový protlak a také červené víno s vodou. Nezapomeňte omáčku také opepřit a osolit dle chuti. Po několika minutách směs odstavte a přilijte ji k předpečenému zelí. Pokrm překryjte alobalem a dopékejte při 180 °C další hodinu.

Servírování zapečeného hlávkového zelí s masovou náplní

Pečené hlávkové zelí s mletým masem a zeleninou podávejte přelité omáčkou z červeného vína. Takovou dobrotu jste ještě nejedli! Oceníte ji zejména v teplých dnech i při dietách. Neobsahuje totiž tolik kalorií.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů