Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky ve smetanové houbové omáčce

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vepřové plátky ve smetanové houbové omáčce - postup přípravy

Jestliže vás čeká nějaký speciální den v podobě narozenin blízké osoby či nějakého toho výročí, nebojte se k obědu zvolit vepřové plátky v chutné omáčce ze smetany, česneku a hub. Pokrm si zamiluje každý již na první kousnutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si všechny plátky masa a postupně je všechny z obou stran osolte a opepřete. Nebojte se do nich toto koření pořádně vetřít ručně. Na pánvi si rozehřejte rostlinný olej a všechny kousky masa v ní orestujte na vysokém plameni. Smažte cca 5 minut z každé strany

2. KROK

Houby nakrájejte na tenké plátky. Osmažené kousky masa vytáhněte z pánve a vhoďte do ní houby. Přidejte k nim ještě máslo a nechejte prosmažit. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a dejte ji smažit k houbám do pánve. Přidejte prolisovaný česnek, mouku a po chvíli smažení zalijte vodou, smetanou na vaření a sójovou omáčkou.

3. KROK

Důkladně promíchejte a po chvíli přidejte i sůl a tymián. Vložte do omáčky vepřové kousky masa, polijte je houbovou směsí a nezapomeňte do omáčky vlít i šťávu, kterou pustily. Zakryjte pokličkou a nechte vařit pět minut. Poté zasypejte čerstvě nakrájenou petrželkou a můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů