Pečené hranolky se sladkou paprikou a česnekem - postup přípravy
Pokud milujete hranolky, vyzkoušejte tyto pečené, které připravíte během několika málo minut. Okořenit je můžete sladkou mletou paprikou a sušeným česnekem.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte je a nakrájejte je na hranolky. Poté je vložte do mísy s vodou a několikrát je properte. Následně je přendejte na papírovou utěrku.
Hranolky pečlivě osušte a přendejte je do čisté mísy. Následně je dochuťte sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem, kořením na brambory a solí.
Hranolky zakápněte olivovým olejem a vše velmi pečlivě promíchejte. Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Hranolky pečte v předehřáté troubě na teplotu 200–220 °C po dobu 25–30 minut. Poté je vyjměte a hned je servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.