Pečený švestkový kompot s citrónem - postup přípravy
Užijte si chuť léta a vyzkoušejte recept na pečený švestkový kompot. Můžete si ho vychutnat samotný, nebo ho použít do dezertů, koláčů a buchet.
Ingredience
Sklenice včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Švestky důkladně omyjte pod tekoucí vodou, rozpulte je a zbavte je pecky. Plech vysypte 500 g cukru a naskládejte na něj vypeckované švestky.
Poté švestky posypte zbylým cukrem a polijte je šťávou z citrónu. Nakonec přilijte 100 ml vody. Plech vložte do předehřáté trouby na 150 °C.
Švestky pečte po dobu 90 minut a během pečení je nemíchejte. Poté je přendejte do připravených sklenic a pečlivě je uzavřete. Nakonec je uložte je na temné a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja