Vločková polévka

i Zdroj fotografie: Martina Recmanová
ČAS PŘÍPRAVY
5 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vločková polévka - postup přípravy

Příprava polévky nemusí trvat nijak dlouho a nepotřebujete ani žádné speciální suroviny. Vyzkoušejte báječně chutnou, sytou a snadnou vločkovou polévku podle receptu od paní Martiny Recmanové.
1. KROK

Cibuli oloupejte, nasekejte ji najemno a na másle ji osmahněte dorůžova. Přidejte ovesné vločky a nechte je chvíli opražit spolu s cibulkou.

Pokud máte času nazbyt, můžete přidat ještě mrkev a brambory. Jestliže spěcháte, obejděte se bez nich.

2. KROK

Vyklepněte dvě vejce do misky, rozšlehejte je vidličkou a nalijte je do hrnce k restovaným ovesným vločkám. Smažte vše tak dlouho, dokud nevznikne konzistence podobná míchaným vajíčkům. Tu pak zalijte vodou nebo kuřecím vývarem, promíchejte, dochuťte solí, pepřem a případně dalším kořením, přidejte jemně nasekané bylinky a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 482 hlasů
Nahlásit chybu
83 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty