Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Perkelt z vepřového masa s brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 84 minut

Perkelt z vepřového masa s brambory - postup přípravy

Perkelt je maďarský recept na křehké vepřové maso s výraznou chutí. Pokud patříte k milovníkům guláše, pokrm podle Youtube kanálu Vaření s Jančou si oblíbíte.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a vložte je do studené osolené vody, kterou přiveďte k varu a brambory vařte 20–25 minut, do změknutí. 

Poznámka: Délka vaření brambor je závislá na typu brambor. 

2. KROK

Zatímco se brambory vaří, nakrájejte maso na větší kousky, které v míse smíchejte s pepřem, paprikou, solí, rajčatovým protlakem a bobkovým listem. 

3. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a přibližně 4 minuty ji smažte na rozpáleném sádle, do hněda. Po této době do hrnce přidejte masovou směs, promíchejte ji s cibulí a hrnec přikryjte pokličkou. Pokrm duste na mírném plameni přibližně 20 minut.

4. KROK

Poznámka: Během dušení obsah hrnce, co 5 minut, promíchejte, aby se koření nepřipálilo ke dni hrnce.

5. KROK

Po uplynulé době nalijte do hrnce tolik vývaru, aby nebylo maso zcela ponořené, směs promíchejte a duste 1 hodinu. 

Tip: Jakmile bude šťáva během vaření trochu vyprchávat, dolévejte ji vývarem. Směs během dušení občas promíchejte, aby se nepřipalovala.

6. KROK

Hotový perkelt odstavte z tepla, vmíchejte do něj prolisovaný česnek a podávejte ho s uvařenými bramborami, které můžete ozdobit červenou paprikou, rajčaty a nasekanou pažitkou.

7. KROK

Tip: Pokud se vám zdá, že je pokrm příliš mastný, přebytečnou mastnotu z hrnce odstraňte pomocí lžíce tak, jak je ukázáno ve videu níže.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů