Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatovo-avokádový salát

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Rajčatovo-avokádový salát - postup přípravy

Běžné, základní zeleninové saláty mohou být nudné. Proto je na místě je zajímavě ozvláštnit. V našem případě pomocí avokáda. Exotické plodiny, kterou koupíte v každém obchodě. A salát dokonale vylepšíte.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Avokádo nejprve rozkrojte na polovinu, kolem pecky. Tu opatrně vyjměte. Dále avokádo zbavte pevné slupky. Následně ho můžete dále zpracovávat. Rozkrojte ho na čtvrtiny a z těch vytvořte větší kostičky, o velikosti zhruba 1×1 centimetr. Takto připravenou exotickou součást salátu vložte do mísy a připravte další zeleninu.

2. KROK

Papriku zbavte semínek ve středu a také ji nakrájejte na větší kostičky. I ty přidejte do mísy k avokádu. Dále připravte i okurku. Můžete ji použít se slupkou, pokud ji důkladně omyjete. Okurku nakrájejte na půlkolečka, velká zhruba půl centimetru. Do mísy s paprikou zamíří také nakrájená jarní cibulka. Na závěr nezapomeňte na druhou základní surovinu, a to cherry rajčata, která překrojte na půl. Vše zasypte kukuřicí a základ je připraven.

3. KROK

Salát se neobejde bez kvalitního, domácího dresinku. Do mixéru proto nalijte rostlinný olej. K němu přilijte mléko, ideálně to plnotučné. Zapněte mixér a začněte šlehat, dokud nevznikne směs podobná majonéze. Tu osolte a opepřete, dle chuti. Nyní do základu dresinku přidejte ostatní ingredience. A to hořčici, agávový sirupu, prolisovaný česnek a také citronovou šťávu. Také přidejte jablečný ocet a vše důkladně promixujte v jednotnou hmotu.

4. KROK

Dejte vařit vajíčka natvrdo. Ve volném čas můžete přidat dresink do salátu a ten s ním důkladně promíchat, aby se ochutila veškerá zelenina. Salát hned za čerstva naservírujte a položte na něho nakrájená uvařené vejce. Konzumovat se dá buď samotný, nebo s kousky čerstvého křupavého pečiva.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů