Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč „Lesní ovoce“

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Koláč „Lesní ovoce“ - postup přípravy

Tento ovocný koláč potěší vaše chuťové pohárky jak pro svou dokonalou drobenku, tak i pro pořádnou nálož lesního ovoce, které se vám rozplyne na jazyku již při prvním soustu. Recept na něj nám poskytla paní Janys Šulcová.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto (hrnek = 300 ml)

Drobenka

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy dejte majonézu a vyšlehejte ji s moučkovým cukrem. Zašlehejte do ní plnotučné mléko a poté polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Hotové těsto nalijte do formy na koláč a naskládejte na něj ovoce.

2. KROK

Do jiné mísy dejte máslo, moučkový cukr a polohrubou mouku. Tuto směs důkladně promíchejte a hotovou drobenku dejte na ovoce na koláč. Dejte formu do trouby předehřáté 180 stupňů a pečte koláč po dobu 40 až 50 minut. Poté máte hotovo a můžete ho podávat libovolně zasypaný moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů