Koláč „Lesní ovoce“ - postup přípravy
Tento ovocný koláč potěší vaše chuťové pohárky jak pro svou dokonalou drobenku, tak i pro pořádnou nálož lesního ovoce, které se vám rozplyne na jazyku již při prvním soustu. Recept na něj nám poskytla paní Janys Šulcová.
Těsto (hrnek = 300 ml)
Drobenka
Dále
Do větší mísy dejte majonézu a vyšlehejte ji s moučkovým cukrem. Zašlehejte do ní plnotučné mléko a poté polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Hotové těsto nalijte do formy na koláč a naskládejte na něj ovoce.
Do jiné mísy dejte máslo, moučkový cukr a polohrubou mouku. Tuto směs důkladně promíchejte a hotovou drobenku dejte na ovoce na koláč. Dejte formu do trouby předehřáté 180 stupňů a pečte koláč po dobu 40 až 50 minut. Poté máte hotovo a můžete ho podávat libovolně zasypaný moučkovým cukrem. Dobrou chuť!