Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Petrželkové pesto s česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Petrželkové pesto s česnekem - postup přípravy

Petrželkové pesto s česnekem je aromatická omáčka, která se skvěle hodí k pečivu, těstovinám i masovým pokrmům. Výhodou je rychlá příprava jen ze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Petrželku vložte do nádoby, zalijte ji vodou s octem a nechte ji 15 minut namáčet. Bylinku dobře opláchněte, osušte a nasekejte najemno. 

2. KROK

Petrželku vložte do nádoby, vhodné k mixování, smíchejte ji s olejem, česnekem, solí a směs rozmixujte dohladka. Petrželkové pesto následně uchovávejte v lednici, ve vzduchotěsné nádobě.

3. KROK

Tip: Místo rostlinného oleje můžete použít olivový olej. Volba této suroviny závisí čistě na vašich chuťových preferencích. Na konzistenci pesta nemá vliv. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů