Základní segedínský guláš

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Základní segedínský guláš - postup přípravy

Segedínský guláš má tolik variant, kolik kuchařů jej na světě vaří. Ten jediný a opravdový je ale úplně jednoduchý, vyzkoušejte ho podle osvědčeného receptu od paní Ilony Šimůnkové.
1. KROK

Očištěnou cibuli nakrájejte nadrobno a na troše sádla či rostlinného oleje ji osmahněte dohněda. Bůček nakrájejte na kostky a přihoďte ho do pánve k opečené cibuli. Posypejte je solí, pepřem a sladkou paprikou, zprudka opečte a nechte maso ze všech stran zatáhnout. Obsah hrnce podlijte trochou vody a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne.

2. KROK

Kysané zelí slijte z nálevu, trochu ho vyždímejte a pokrájejte na kratší kousky. Krátce před dovařením masa přidejte zelí do hrnce a pokračujte v dušení, dokud nezměkne také zelí.

3. KROK

Ve skleničce smíchejte trochu hladké mouky a vody a touto záklechtkou guláš v hrnci zahustěte. Nechte ho ještě chvíli provařit a podávejte s houskovým knedlíkem.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 484 hlasů
Nahlásit chybu
141 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt