Nepečené piškotové koule v čokoládě s pomerančovou šťávou - postup přípravy
Tento recept potěší všechny milovníky kombinace čokolády a ovoce. Připravte si výborné nepečené piškotové koule v čokoládě se šťávou z pomeranče podle paní Romany Važanské.
Těsto
Poleva
Piškoty rozdrťte a zalijte je rozpuštěným máslem. Z pomeranče vymačkejte šťávu a přidejte ji společně s marmeládou do piškotové směsi. Vypracujte těsto a vytvořte z něj koule, které nechte ztuhnout v lednici.
Zatímco koule tuhnou, připravte si polevu. Do hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Na hrnec dejte mísu s rozlámanou čokoládou na vaření, máslem, vodou a marmeládou. Jakmile se začne voda vařit, teplo vypněte a směs v míse míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Ztuhlé koule vyndejte z lednice a do čokoládové polevy je ponořte. Na závěr koule posypejte Grankem a dejte opět chladit do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete podávat.
Tip: Koule můžete podávat v ozdobných papírových košíčcích, díky kterým se vám nebudou kutálet po celém talíři.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.