Nepečené ořechové bomby v čokoládě - postup přípravy
Ořechové bomby jsou vánočním cukrovím, které ocení především ti, kteří neradi tráví mnoho času v kuchyni. Připravíte je velmi jednoduše, rychle a bez použití trouby.
Těsto
Poleva
Mandle rozprostřete na plech a pečte je 10 minut při teplotě 200 °C. Poté je rozmixujte, společně s datlemi, strouhaným kokosem a medem.
Ze vzniklého těsta odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu, z kterých vytvořte kuličky. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, smíchejte ji s nasekanými lískovými oříšky a kuličky v ní obalte.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit i v mikrovlnné troubě, a to za pouhé 3 minuty.
Cukroví odkládejte na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem a vložte ho do lednice na 20 minut.
Tip: Ořechové bomby uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na suchém, tmavém a chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci