Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené ořechové bomby v čokoládě

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Nepečené ořechové bomby v čokoládě - postup přípravy

Ořechové bomby jsou vánočním cukrovím, které ocení především ti, kteří neradi tráví mnoho času v kuchyni. Připravíte je velmi jednoduše, rychle a bez použití trouby.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandle rozprostřete na plech a pečte je 10 minut při teplotě 200 °C. Poté je rozmixujte, společně s datlemi, strouhaným kokosem a medem. 

2. KROK

Ze vzniklého těsta odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu, z kterých vytvořte kuličky. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, smíchejte ji s nasekanými lískovými oříšky a kuličky v ní obalte. 

Tip: Čokoládu můžete rozpustit i v mikrovlnné troubě, a to za pouhé 3 minuty.

3. KROK

Cukroví odkládejte na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem a vložte ho do lednice na 20 minut. 

Tip: Ořechové bomby uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na suchém, tmavém a chladném místě.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů