Pizza houstičky se šunkou z kynutého těsta - postup přípravy
Pizza houstičky se šunkou z kynutého těsta jsou nadýchané, křehké a plné šťavnaté náplně. Můžete je servírovat ke snídani, svačině, večeři, ale také jako slaný dezert.
Těsto
Náplň
Na potření
Nejprve připravte těsto. Droždí smíchejte s cukrem a mlékem. Po rozmíchání nechte kvásek bobtnat přibližně 10 minut.
Ve větší míse smíchejte mouku, se solí, teplou vodou, olejem a kváskem. Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 4 stejně velké části, z kterých vytvořte bochánky.
Poznámka: S těstem pracujte na rovné ploše pomazané olejem.
Všechny čtyři části těsta pomažte trochou oleje a přikryjte je fólií a utěrkou, pod kterou je nechte kynout 30 minut. Zatím si připravte náplň.
Šunku nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji s nastrouhaným sýrem, sušeným oreganem a rajčatovou passatou.
Tip: Místo rajčatové passaty můžete použít kečup nebo čerstvá rozmačkaná rajčata, či jinou omáčku, kterou běžně používáte k přípravě pizzy.
Z každého bochánku těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku, o výšce 0,4 cm, který rozkrojte, horizontálně, na polovinu. Na horní část každého pruhu těsta udělejte rádýlkem pravidelné rýhy a na spodní část rozprostřete náplň.
Těsto zarolujte a roládu odložte na plech. Postup opakujte u zbylých ingrediencí a rolády na plechu zakryjte fólií a utěrkou, kde je nechte 20–30 minut odpočívat.
Tip: Před použitím plech vymažte trochou tuku nebo ho vyložte pečicím papírem.
Vejce rozšlehejte s mlékem a mletou sladkou paprikou a vzniklou směsí těsto na plechu potřete. Poté pokrm posypte oreganem a rozkrojte ho, kolmo, na 6 stejných pruhů tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Pizza houstičky pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut. Pokrm nechte, pod utěrkou, vychladnout a poté ho servírujte ke snídani, svačině nebo večeři.
Tip: Z pizza houstiček můžete udělat také originální slaný dezert k odpolednímu posezení s rodinou a přáteli.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domaći Recepti