Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Losos ve smetanové omáčce s cherry rajčátky a baby špenátem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Losos ve smetanové omáčce s cherry rajčátky a baby špenátem - postup přípravy

My Češi si prý na zdravou stravu příliš nepotrpíme. Často tady totiž panuje přesvědčení, že co je zdravé, to není dobré. A to, co je dobré, zase není zdravé. Dnes se chystáme tento mýtus oficiálně vyvrátit. Přinášíme vám geniální recept na filety z lososa, jehož růžové maso patří k nejoblíbenějším z ryb po celém světě. Pokud po něm také toužíte, ale dosud jste přemýšleli, jak nejlépe ho připravit, náš dnešní recept vás zaručeně nezklame. A možná právě díky němu zařadíte ryby na svůj jídelníček tak často, jak si zaslouží.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si dva proužky lososového filetu bez kůže, které z obou stran posypejte solí a mletým černým pepřem. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a když je horká, položte na ni připravené filety, které pečte z jedné strany 6 minut, poté je otočte a dopékejte další 2 minuty. Maso by mělo být úplně propečené, ale ne úplně vysušené. Pak ho přeneste na talíř a zakryjte pokličkou, aby chladlo co nejpomaleji.

2. KROK

Oloupejte dva stroužky česneku, každý z nich plochou nože rozmáčkněte a pak nasekejte najemno. V pánvi, kde jste předtím smažili filety, rozpusťte kousek másla a vhoďte na něj opéct česnek, dokud nezačne vonět, což bude trvat kolem jedné minuty. Dejte pozor, abyste česnek nepřipálili, pak by zhořkl a zkazil by výslednou chuť pokrmu.

3. KROK

Cherry rajčátka rozkrájejte na poloviny a přihoďte je do pánve k orestovanému česneku. Posypejte solí a pepřem a přidejte jednu velkou hrst lístků baby špenátu. Promíchejte a vařte, dokud špenát nezměkne a nezatáhne se. Pak přilijte smetanu a přidejte nastrouhaný parmazán. Nasekejte čerstvou bazalku a petrželku nebo jiné bylinky a přidejte je do pánve k omáčce. Vše důkladně promíchejte, snižte teplotu na minimum a nechte zlehka vařit 3 minuty.

4. KROK

Nakonec do omáčky vložte lososové filety a přelijte je tak, aby byly úplně ponořené. Nechte vše ještě minutu provařit, odstavte z kamen a podávejte, třeba s opečenými brambory nebo restovanými zelenými fazolovými lusky. Pokud zdravé stravování není vaší prioritou, můžete si jako přílohu usmažit i bramborové hranolky! Mňam!

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů