Pizza z pánve z italského těsta - postup přípravy
Existuje jídlo, které miluje celý svět? Bezesporu je jím pizza, bez které si jídelníček nedokáže nikdo představit. Ne každý má ale čas na klasickou přípravu pizzy s kynutým těstem, proto vyzkoušejte pizzu z pánve, která chutná stejně lahodně, nadto je za 15 minut hotová. Přípravu zvládnou i děti, které potěší, že mohou vařit spolu s vámi a dát si na ní přesně to, co samy chtějí. Pizza z pánve je dokonce tak návyková, že si jí o víkendu budou chtít připravovat k snídani. A proč ne?
Ingredience
Do misky rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu a mouku a dobře míchejte za pomoci vařečky.
Připravte si na plotýnku pánev, vymažte olejem a rovnoměrně nalijte těsto po celém dnu.
Na prkénku si nakrájejte dobře omytá rajčata na kolečka. Uzeninu můžete nakrájet na kostičky či na kolečka. Sýr nastrouhejte nahrubo na struhadle.
Po propečení z jedné strany pizzu otočte, namažte majonézou, posypte nastrouhaným sýrem, ozdobte rajčaty, klobásou, šunkou nebo salámem. Posypte oreganem.
Vraťte pánev na plotýnku a dopékejte po dobu 5-7 minut na středním plamenu.
U této snadné pizzy můžete kombinovat různé chutě. Milovníci ryb ocení kombinaci tuňáka a na plátky nakrájených černých oliv. Vegetariánům lze připravit kombinaci s rajčaty, cibulí a špenátem. Při přípravě špenátu však dbejte na to, aby byl zcela zbavený nadbytečné vody. V spojení se špenátem lze také využít zbylé kuřecí maso nebo rozklepnout navrch vejce a nechat jej zapéct.