Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové kuličky se smetanovou žampionovou omáčkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Masové kuličky se smetanovou žampionovou omáčkou - postup přípravy

Ochutnejte masové kuličky se smetanovou omáčkou a žampiony podle receptu od paní Diany Berkové. Budete nadšení vláčností kuliček a jemnou chutí omáčky.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Kuličky

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse důkladně promíchejte mleté maso, vejce a na kostičky nakrájenou cibuli. Směs ochuťte pepřem, solí a také hořčicí. Přidejte solamyl, strouhanku a směs dobře promíchejte. Poté z ní tvarujte kuličky.

2. KROK

Na pánvi rozpalte olej a masové kuličky na něm osmažte dozlatova.

3. KROK

Připravte si omáčku. V hrnci rozpusťte máslo, na kterém nechte zesklovatět cibuli. Zasypejte ji moukou a krátce ji osmažte. Cibuli zalijte vývarem, dobře ho rozšlehejte a vařte za stálého míchání při mírném varu asi 15 minut.

4. KROK

Do omáčky přidejte nakrájené žampiony, nastrouhaný muškátový oříšek a také smetanu. Vařte ji ještě 5 minut. Nakonec omáčku dochuťte vínem nebo citronovou šťávou a také solí a pepřem. Kuličky podávejte s omáčkou a vámi zvolenou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů