Plněná cibule - postup přípravy
I když se na první pohled může zdát, že plněná cibule je receptem pro vegetariány, opak je pravdou. Onou náplní totiž bude maso. Vznikne tak jídlo, které se nejenom netradičně připravuje a zajímavě vypadá, ale také skvěle chutná. Podívejte se na recept.
Ingredience
Začněte masovou náplní
Jako první si připravte masovou náplň. Vezměte mleté maso, které může být vepřové, hovězí, nebo se může jednat o populární mix. Vše dejte do mísy, přidejte sůl, pepř, zelené bylinky a také nakrájené žampiony. Následně se můžete pustit do míchání, abyste vytvořili jednotnou směs. Míchejte důkladně, ale ne moc silně, aby si houby nadále ponechaly svůj tvar a vzhled.
Nachystejte cibuli
Když je masová náplň hotová, dejte ji do lednice odpočnout. A můžete začít přípravu samotné cibule. Tu opatrně oloupejte a potom ji rozpulte na polovinu. Následně ji rozeberte na jednotlivé vrstvy. Ty menší dejte stranou, potom je nakrájejte na jemno a vmíchejte do masa, zatímco ty větší si nachystejte k dalšímu použití.
Cibule naplňte
Plnění je velmi jednoduché. Jelikož jsou cibule na dvě poloviny, není nutné nic nikam tlačit. Vezměte vždy kousek masa, vytvarujte z něho kuličku, dejte ji mezi dvě poloviny cibulové vrstvy a tu jemně přimáčkněte. A je to. Takto postupujte i u dalších kousků, dokud nespotřebujete jak veškeré maso, tak i veškerou cibuli.
Zabalte a upečte
Doposud jste nepoužili plátky slaniny, na které přichází pravá chvíle. Každou naplněnou cibuli obalte do zhruba 4 plátků slaniny. Potom už můžete plněnou cibuli položit na plech, dát do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia a péct asi 45 minut. Výsledkem by měla být pochoutka se slaninovou krustou, kterou si zamilujete. Alternativně může být plněná cibule připravována i venku na grilu. Předtím ji však zabalte do alobalu a ten před dokončením sundejte a nechte opéct slaninu.