Pomazánka z uzeného jazyka - postup přípravy
Vepřový jazyk je často opomíjenou surovinou, která je ale velmi chutná. Snadno z něj připravíte třeba tuto báječnou pomazánku, která se perfektně hodí k topinkám a dobře vychlazenému pivu. Recept na ni s námi sdílela paní Romana Važanská.
Ingredience
Uzený jazyk uvařte ve vodě doměkka a poté jej rozemelte najemno, přidejte k němu dvě lžičky jemně strouhaného křenu a tři polévkové lžíce nadrobno nasekané čerstvé pažitky.
V jiné misce smíchejte majonézu, kečup, worcester a hořčici, přidejte k nim mletý černý pepř, sladkou a pálivou papriku a prolisované stroužky česneku. Tyto ingredience dobře promíchejte, vyklopte je do mísy s mletým jazykem a vše zpracujte na homogenní směs.
Výslednou pomazánku podávejte s čerstvým chlebem nebo s topinkou, posypejte nadrobno nasekanou cibulí a doplňte čerstvou nebo nakládanou zeleninou podle své chuti.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom