Pomazánka z uzeného jazyka - postup přípravy
Vepřový jazyk je často opomíjenou surovinou, která je ale velmi chutná. Snadno z něj připravíte třeba tuto báječnou pomazánku, která se perfektně hodí k topinkám a dobře vychlazenému pivu. Recept na ni s námi sdílela paní Romana Važanská.
Ingredience
Uzený jazyk uvařte ve vodě doměkka a poté jej rozemelte najemno, přidejte k němu dvě lžičky jemně strouhaného křenu a tři polévkové lžíce nadrobno nasekané čerstvé pažitky.
V jiné misce smíchejte majonézu, kečup, worcester a hořčici, přidejte k nim mletý černý pepř, sladkou a pálivou papriku a prolisované stroužky česneku. Tyto ingredience dobře promíchejte, vyklopte je do mísy s mletým jazykem a vše zpracujte na homogenní směs.
Výslednou pomazánku podávejte s čerstvým chlebem nebo s topinkou, posypejte nadrobno nasekanou cibulí a doplňte čerstvou nebo nakládanou zeleninou podle své chuti.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.