Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Top vajíčková pomazánka – recept a postup

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Top vajíčková pomazánka – recept a postup - postup přípravy

Někteří říkají, že na čerstvé pečivo není nikdy nic lepšího. Ale jenom za jednoho předpokladu. A tím je, že bude připravena top vajíčková pomazánka. Recept a postup jak na ni, vám přinášíme. Budete překvapeni tím, jak jednoduše se dá nachystat něco, co má zcela famózní chuť.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pokud nemáte připraveny vejce vařená, je třeba je dát nejprve vařit. Vložte je do studené vody, přiveďte ji k varu, když se začnou vařit, zmírněte teplotu a vařte asi 10 minut. Potom vodu vylijte, natočte studenou a počkejte, až budou vajíčka chladná. Klidně je můžete dát vychladit i do lednice, nebo krátce do mrazáku. Lepší však je nechat je chladnout při pokojové teplotě. Stačí, když budete na přípravu vajíčkové pomazánky myslet s předstihem. Když mají potřebnou nízkou teplotu, oloupejte je.




Vezměte vejce a začněte je strouhat na jemném struhadle. Tím vytvoříte základ, ke kterému už jenom přidáte ostatní ingredience, jako je hořčice, máslo a také pomazánkové máslo. Všechno důkladně, ale opatrně promíchejte, aby se propojily chutě. Také nezapomeňte pomazánku osolit a opepřit, pro doladění její chuti. Tady budou hrát hlavní roli především vaše chuťové pohárky, protože každý má jiné chutě.

Top vajíčková pomazánka se může jevit jako hotová, ale my v této fázi doporučujeme počkat, dát ji nejméně na hodinu do lednice a nechat ji odležet. Potom ji vyndejte, ochutnejte a v případě potřeby ještě přidejte trochu soli a pepře. Když není potřeba, nasekejte pažitku a jiné bylinky, vmíchejte je do pomazánky a až teprve nyní je hotová. Pro podávání je nejlepší čerstvé pečivo, a je jedno, zda se bude jednat o chléb, rohlík, housku, bagetu, nebo cokoliv jiného.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů