Recept na tuňákovou pomazánku s vejci

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Recept na tuňákovou pomazánku s vejci - postup přípravy

Čas svátků se nezadržitelně blíží, a tak se naskýtá otázka, jaké pomazánky pro hosty připravit na chlebíčky a jednohubky. Letos můžete přípravy pohoštění pojmout poněkud zdravěji. Dejte vale těžkým hermelínovým směsím a vsaďte třeba na tuňáka, který je zdravý. Přinášíme vám několik tipů na lahodné pomazánky, které si zamilujete.

Sametově jemná tuňáková s lučinou

Nejprve si otevřete konzervu s tuňákem a šťávu slijte. Pak maso vsypte do misky a rozmačkejte spolu s tvarohem lučina. Také přisypte jemně nasekanou petrželku, zakápněte olivovým olejem, limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Podávejte například s bagetkou. Dobrou chuť.

Smetanová s hořčicí a vejcem

Nejprve si slijte tuňáka v konzervě, aby maso neobsahovalo přebytečný tuk. Pak rybí maso smíchejte v míse spolu s nadrobno nakájenými vařenými vejci, jemně nasekanou šalotkou, pažitkou a zakápněte plnotučnou hořčicí, zakysanou smetanou, přidejte tvaroh, opepřete, osolte a dobře všechny suroviny promíchejte. Hotovou pomazánku nanášejte na čerstvý chléb, bagetu, nebo housku. Lepší je směs vychlazená. Dobrou chuť.

Italská tuňáková s olivami a sušenými rajčaty

Tuňákové maso slijte a přendejte z konzervy do mísy. Zde ho rozmačkejte a následně k němu přidejte na malé kusy pokrájená sušená a od oleje okapaná rajčátka, na drobné kostky nasekané olivy, cibuli a zakápněte hořčicí, majonézou, kečupem. Na závěr nezapomeňte osolit a opepřit. Tato skvostná směs se bude hodit například na čerstvý bílý chléb nebo veku. Dobrou chuť.

Jogurtová pro věčné „dietáře“

Tuňáka sceďte, abyste se zbavili přebytečné tekutiny. Pak ho umístěte do misky a smíchejte spolu s řeckým jogurtem a hořčicí. V další fázi přisypte jemně nasekanou pažitku, červenou cibuli, nakládanou okurku, řapíkatý celer, a nakonec ještě dosolte a opepřete. Podávejte s celozrnnou bagetkou či chlebem. Dobrou chuť.




Sýrová s kari kořením

Tuňáka opět slijte a rozmačkejte v misce najemno. Pak ho smíchejte spolu s žervé, majonézou, kari kořením a přisypte i jemně nasekanou cibulku, nahrubo nastrouhaný sýr, zakápněte citronovou šťávou, osolte, opepřete a máte hotovo. Skvostná bude pomazánka třeba s celozrnnou bagetou, houskou, nebo rohlíkem. Dobrou chuť.

Konzervu s tuňákem otevřete a šťávu slijte. Maso pak rozmačkejte vidličkou a v misce smíchejte se sezamovou pastou, olivovým olejem, lisovaným česnekem, dochuťte citronovou šťávou, pepřem, solí, kmínem, jemně nasekaným koriandrem a na závěr ještě vsypte rozmixovanou a slitou cizrnu. Po důkladném promíchání podávejte s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.

Avokádová s vejci

V misce si rozmačkejte scezeného tuňáka spolu s dužinou z avokáda. Pak přisypte jemně nasekaná vařená vejce, cibulku, čerstvou pažitku, zakápněte hořčicí, citronovou šťávou, a nakonec ochuťte solí a pepřem. Podávejte třeba s celozrnným chlebíkem. Přejeme dobrou chuť.

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 315 hlasů
Nahlásit chybu
87 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty