Pomerančová očka s mandlemi - postup přípravy
Až ochutnáte toto vánoční cukroví s osvěžující chutí, budete ho chtít péct každý rok. Pomerančová očka s mandlemi jsou křehká a jejich příprava zabere jen pár minut.
Těsto
Na obalení
Náplň
Přibližně hrst mandlové mouky rozmixujte s pomerančovou kůrou. Zbytek mandlové mouky smíchejte s cukrem a následně s pomerančovou směsí.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého ovoce. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Pomeranč poté důkladně opláchněte.
Přidejte vaječné bílky, pomerančovou šťávu a vytvořte těsto, z kterého vytvořte váleček o šířce 2–3 cm. Ten posypte moučkovým cukrem a nakrájejte ho na kousky široké 2 cm.
Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou obalte v moučkovém cukru. Kuličky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a v jejich středu vytvořte důlky.
Důlky naplňte pomerančovou marmeládou a cukroví pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–15 minut.
Tip: Pomerančová očka podávejte až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tutti a Tavola

