Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bílkové pusinky s citronovou šťávou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Bílkové pusinky s citronovou šťávou - postup přípravy

Rozzařte svůj vánoční stůl barvami s tímto jednoduchým receptem na bílkové pusinky. Díky trvanlivosti pusinek je můžete podávat nejen na Vánoce, ale i několik měsíců potom.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve vodní lázni smíchejte bílky, cukr a citronovou šťávu. Šlehejte, dokud se všechny ingredience nepropojí a hmota nezhoustne. 

Poznámka: Zahřátá hmota z bílků by měla mít kolem 74 °C.

2. KROK

Horkou směs šlehejte v robotu 15 minut a vyšlehejte sníh. Sněhem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte malé hromádky.

Tip: Do směsi můžete přidat potravinářské barvivo a vyrobit si tak pusinky o několika barvách.

3. KROK

Pusinky vložte do předehřáté trouby a sušte je při 100 °C jednu hodinu. Po této době je vyndejte a nechte vychladnout. Následně můžete podávat. 

Poznámka: Pusinky skladujte na chladném místě v uzavřené nádobě. Vydrží vám tak i několik měsíců.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: LiViera Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů