Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosové sušenky s vanilkovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kokosové sušenky s vanilkovým krémem - postup přípravy

Upečte si nejen na Vánoce výborné kokosové sušenky s lahodným krémem z pudinku a vanilky. Recept podle paní Romany Važanské je jednoduchý a zvládnete jej připravit za necelou hodinu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku prosejte do mísy a přidejte k ní změklé máslo a ostatní suroviny potřebné k vytvoření těsta. Uhněťte těsto, zabalte jej do potravinové fólie a nechte ho 1 hodinu odležet. 

Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

Po této době vyválejte z těsta plát do výšky 3 mm a vykrojte z něj tvary. Cukroví pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C po dobu 10–15 minut. 

Tip: Vykrojte stejný počet kusů cukroví s otvorem a stejný bez otvoru.

3. KROK

Zatímco se kokosové sušenky pečou, připravte si krém. Všechny ingredience smíchejte v kastrůlku a přiveďte k varu. Krém vařte, za stálého míchání, do doby, než zhoustne a poté jej nechte vychladnout. 

Tip: Pokud chcete, můžete do krému přidat rum, ale není to nutné.

4. KROK

Jakmile cukroví upečete, nechte jej vychladnout a slepujte k sobě, vždy cukroví s otvorem a cukroví bez otvoru, pomocí krému. Podávejte posypané moučkovým cukrem. 

5. KROK

Tip: Pokud chcete, můžete si dát na začátku pečení část těsta stranou a upéct z něj košíčky naplněné pomerančovou marmeládou a kokosovým krémem.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů