Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Raffaelo řezy

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Raffaelo řezy - postup přípravy

Máte rádi kokosové dezerty? Pokud ano, máme pro vás recept na neodolatelný recept na křehké řezy Raffaelo, které jsou inspirované proslulými pralinkami s mléčnou náplní a obalené v kokosu. A přesně takové jsou řezy Raffaelo. Tento dezert vypadá tak luxusně, že se jeho přípravy možná budete bát. Nic však není tak daleko od pravdy. Jejich příprava je snadná a dokonce i rychlá.

Ingredience pro:
10 porcí

Základ

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Rozklepněte šest vajíček a oddělte bílky od žloutků. Žloutky si na chvilku odložte stranou a z bílků vyšlehejte elektrickým šlehačem pevný sníh. V průběhu práce, zhruba v polovině, když bílky začínají houstnout, k nim přisypejte za stálého mixování cukr. Šlehejte do té doby, dokud sníh nebude tak pevný, že po vytažení metliček budou na jeho povrchu zůstávat špičky.




Ve vedlejší misce smíchejte mouku se strouhaným kokosem a tuto směs přidejte k vyšlehanému bílkovému sněhu. Abyste neublížili pěnové konzistenci bílků, už je dál nešlehejte šlehačem, ale mouku s kokosem jen jemně vmíchejte vařečkou.

Rozehřejte si troubu na 170 stupňů Celsia a připravte si obdélníkový plech, který vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Do pekáče vlijte těsto a urovnejte jeho povrch navlhčeným nožem nebo stěrkou. Pak těsto dejte péct zhruba na 20 minut.

Zatímco se těsto peče, připravte si krém. Žloutky v misce smíchejte s pudinkovým práškem a přidejte 100 mililitrů mléka. Přisypejte ještě polovinu připraveného moučkového cukru a míchejte, dokud nezískáte hladký krém.

Zbytek mléka nalijte do rendlíku a dejte zahřát až k varu. Do vroucího mléka pak za stálého míchání přilijte žloutkový krém a vařte až do zhoustnutí. Pak odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.

Vychladlý korpus potřete rovněž vychladlým pudinkovým krémem. Na závěr jej celý posypejte strouhaným kokosem a dejte ztuhnout do lednice na alespoň dvě hodiny. Po vytažení dezert nakrájejte na porce a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů