Rychlý mrkvový koláč s jogurtem - postup přípravy
Ochutnejte zdravější alternativu klasických dezertů, která je vláčná a má jemnou strukturu. Rychlý mrkvový koláč ocení všichni milovníci originálních dezertů.
Těsto
Do formy
Ve větší míse smíchejte krupici s jogurtem, a jakmile se ingredience propojí, nechte směs 15 minut reagovat.
Tip: Místo jogurtu můžete použít kefír.
Mezitím nastrouhejte oloupanou mrkev na jemném struhadle a vmíchejte ji do jogurtové směsi. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, klasickým a vanilkovým cukrem.
Vaječnou směs, společně s kypřicím práškem do pečiva a pomerančovou kůrou, vmíchejte do jogurtového základu a těsto vlijte do formy, vymazané máslem a vysypané moukou.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého pomeranče. K čištění můžete použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté nezapomeňte důkladně opláchnout.
Rychlý mrkvový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Aby byl dezert lépe stravitelný, podávejte ho až po vychladnutí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia