Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý mrkvový koláč s jogurtem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rychlý mrkvový koláč s jogurtem - postup přípravy

Ochutnejte zdravější alternativu klasických dezertů, která je vláčná a má jemnou strukturu. Rychlý mrkvový koláč ocení všichni milovníci originálních dezertů.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte krupici s jogurtem, a jakmile se ingredience propojí, nechte směs 15 minut reagovat. 

Tip: Místo jogurtu můžete použít kefír.

2. KROK

Mezitím nastrouhejte oloupanou mrkev na jemném struhadle a vmíchejte ji do jogurtové směsi. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, klasickým a vanilkovým cukrem. 

3. KROK

Vaječnou směs, společně s kypřicím práškem do pečiva a pomerančovou kůrou, vmíchejte do jogurtového základu a těsto vlijte do formy, vymazané máslem a vysypané moukou. 

4. KROK

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého pomeranče. K čištění můžete použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté nezapomeňte důkladně opláchnout.

5. KROK

Rychlý mrkvový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Aby byl dezert lépe stravitelný, podávejte ho až po vychladnutí.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů